Bike Center kerékpár webáruházBike Center kerékpár webáruház
 A KOSÁR TARTALMA:
 a kosár üres
Részletes kosár »  |  Rendelés küldése »
 
Cím: 1113 Budapest, Villányi út 54. Nyitva: H-P: 11-19, Szo: 9-13 (márc.-szept.), TEL.:+36-70-428-6428 email: info@Bikecenter.hu
E-mail cím:    Jelszó:     REGISZTRÁCIÓ ELFELEJTETT JELSZÓ KÉRDÉSED VAN?
Főoldal
Hírek, aktualitások
Kerékpárok
Kerékpár alkatrész
Kerékpár kiegészítők
Kerékpáros ruházat
Szállítás - Tárolás
Kerékpár szervíz
Kerékpárméret táblázat
ÁSZF
Adatvédelem
Kapcsolat
Térkép
Bolt
 5 tanács, hogy a bringád ott maradjon, ahol hagytad!

5 tanács, hogy a bringád ott maradjon, ahol hagytad!


A mai világban ahol már kerékpárjaink megütik a használt autók árait nem meglepő, hogy a városi bicikli lopás ilyen gyakori főleg nagyvárosokban. Ezek ellen a tolvajok ellen nem nehéz felkészülni, de sokszor megesik, hogy gondatlanság vagy figyelmetlenség miatt megkönnyítjük a dolgukat. Pár apró trükkel és kevés pénz ráfordításával szinte teljesen be tudjuk biztosítani a bringánk védelmét.  1. Mindig ellenőrizzük, hogy kerékpárunk fix pontra van lelakatolva, amiről nem lehet könnyedén eltávolítani a lakatot mivel az utcán sétálva nem egyszer figyelek meg hasonló módon leparkírozott kétkerekű járgányt.

  2. Szintén fontos a lakatoláshoz, hogy milyen környéken tesszük meg ezt, ha tehetjük kijelölt bicikli tárolókhoz, kamerával felszerelt kivilágított tereken, ne sötét sikátorokba vagy ha pedig haza fel tartunk inkább vigyük fel/be a házunkba mivel a lépcsőházak és a közös pincék tökéletes célpontok a tolvajoknak

  3. Szokták mondani, hogy biciklinkhez ár értékben arányos kerékpár lakatot vásároljunk és ne 30.000 Ft-os lakatot szerezzünk be ha 20.000 Ft-ért vettük a drótszamarunkat, de manapság már pár ezer forintért is szerezhetünk megfelelő lakatot. A legjobban bevált lakatok a colstok, U-lakatok valamint a láncosak, lehetőség szerint kerüljük a kínai számzáras 500 Ft értékű lakatokat mivel az annyit érhet mint ha madzaggal kötnénk le a drótszamarunkat.

  4. A lakatolás technikája elengedhetetlen ahhoz hogy a lehető legnagyobb védelmet érjük el ezért erősen ajánlott, hogy ha lakatunk alkalmas rá akkor vázunkat valamint a hátsó kerekünket rögzítsük a tárolási ponthoz. Ha ez nem lehetséges, akkor is mindenképp elsősorban a vázat fixáljuk le. Kerüljük a csak első vagy hátsó kerekek lekötését mivel a legtöbb biciklin egyszerű eltávolítani az első, illetve a hátsó kereket, főleg ha ezek gyors kioldós zárakkal vannak felszerelve. Viszont ha pénztárcánk engedi ilyen esetekben használhatunk két lakatot a váz valamint a kerekek külön biztosítására vagy távolítsuk el az első kerekünket és kössük a váz és a hátsó villákhoz.

  5. Ha fent említett 4 pont után se vagyunk megelégedve, akkor bicajunk értékéhez arányosan GPS nyomkövetőt is szerelhetünk/szereltethetünk fel a bringánkra, ami lopás esetén megkönnyíti a megtalálását viszont arra fel kell készüljünk, hogy legtöbb esetben egy ilyen kütyünek borsos ára van.

Sok ember áldozatául esik a lopásoknak és lehetséges, hogy egy profi tolvajt semmi se állít meg, de ha betartunk az említett pontokból akár 4-et is akkor már elég nagy esélyünk lesz arra hogy egy hosszú nap után vagy egy fárasztó buli után megleljük a cangánkat ott ahol hagytuk.

  Termékkereső
Zavartalan nyitvatartás
Rendelési információ
B&W a kerékpár szállításhoz!
ÚJ TERMÉK! ESIgrips markolatok és kiegészítők!
Térdmelegítő kerékpározáshoz
Answer
Ez történik a térdeddel télen
Kerékpárok kötelező tartozékai
Respro
Kryptonite lakatok óriási kedvezménnyel!
Neoprén arc és nyakmelegítő
Miért fontos a fejvédő?

Hírlevél
Ha az elsők között szeretnél tájékozódni...
 E-mail: 
felíratkozás leíratkozás

 Termék Katalógusby xGraFiX  
 Kerékpárok
 Kerékpár alkatrész
 Kerékpár kiegészítők
 Kerékpáros ruházat
 Szállítás - Tárolás