Bike Center kerékpár webáruházBike Center kerékpár webáruház
 A KOSÁR TARTALMA:
 a kosár üres
Részletes kosár »  |  Rendelés küldése »
 
Cím: 1113 Budapest, Villányi út 54. Nyitva: H-P: 11-19, Szo: 9-13, TEL.:+36-70-428-6428 email: info@Bikecenter.hu
E-mail cím:    Jelszó:     REGISZTRÁCIÓ ELFELEJTETT JELSZÓ KÉRDÉSED VAN?
Főoldal
Hírek, aktualitások
Kerékpárok
Kerékpár alkatrész
Kerékpár kiegészítők
Kerékpáros ruházat
Szállítás - Tárolás
Kerékpár szervíz
Kerékpárméret táblázat
ÁSZF
Adatvédelem
Kapcsolat
Térkép
Bolt
 Ezt a 3 alkatrészt ellenőrizd a tavaszi első tekerés előtt!

 

A kellemes őszi idő elteltével véget ér a bicikli szezon és megkezdődik a hideg, csúszós tél. Ez a tényállás sok embert nem riaszt vissza attól, hogy folytassák a biciklivel való közlekedést a zimankóban, de többen szögre akasztják az mtb, trekking, vagy városi kerékpárjukat. A hosszú időre magukra hagyott drótszamarainkkal az első használat során problémák merülhetnek fel, ha esetlegesen nem megfelelően tartottuk karban az téli pihenő előtt.

Ugyebár az esedékes problémákra általában a megelőzés a legjobb orvosság, amit nagyon egyszerűen megtehetünk mivel csak annyi a dolgunk, ha nem értünk a biciklikhez, hogy elvisszük egy szervizbe ahol alaposan átnézik és beállítják szakszerűen a kerékpár részeit (váltó, fék, teleszkóp, stb.) vagy más szóval „nagygenerált” végeznek el rajta.
Ha ezt nem tettük meg a tél előtt akkor sincs nagy gond, mivel van rá lehetőségünk tavasszal is csak így több probléma is felmerülhet.

Vannak részegységek, amiket komoly szerelői tudás nélkül is könnyedén ellenőrizhetünk. Elsősorban a bicikli gumik felpumpálása a legfontosabb mivel több hónap alatt teljesen leereszthetnek. Ha így találjuk kerékpárunkat akkor már érdemes megnézni a külső gumik felületét esetleges lyukakat vagy repedéseket keresve amiket talán nem vettünk észre mikor elraktuk hosszabb időre.
Ha ezekbe a problémákba ütközünk, akkor nem árt lecserélni a külsőt egy lehetséges defekt elkerülése végett.

Szintén nagyon fontos a fékberendezés ellenőrzése, azon belül is a fékpofák megvizsgálása, mivel a kopott pofa amellett, hogy nem fog, tönkreteheti a felnit is.

A biciklinek a letakarítása sok embernek felesleges időpocséklást jelent, pedig nem csak esztétikai szempontból fontos a biciklink tisztasága, hanem a működési szempontból is. Ajánlott a küllők, felnik, agyak, valamint a láncvilla áttörlése, kerttel rendelkező bringatulajok előnyben mivel egy sáros, poros bicikli letakarítása nem kis kosszal jár.

Végső, de nem utolsó sorban lámpák, prizmák, valamint egy csengő felszerelése, ha esetleg hiányoznak a kétkerekűről mivel a KRESZ előírása szerint ezekkel rendelkeznie kell egy kerékpárnak, ha forgalomban szeretnénk használni.

Ezeknek az figyelembe vételével akár időt, energiát és pénzt is megspórolhatunk nem beszélve arról, hogy akár egy balesetet is elkerülhetünk.


 

  Termékkereső
Kerékpár szerviz előjegyzés! Érdemes!
Hogyan előzzük meg a baleseteket a városban?
5 tanács, hogy a bringád ott maradjon, ahol hagytad!
Ezt a 3 alkatrészt ellenőrizd a tavaszi első tekerés előtt!
Kryptonite lakatok óriási kedvezménnyel!
Neoprén arc és nyakmelegítő
Miért fontos a fejvédő?

Hírlevél
Ha az elsők között szeretnél tájékozódni...
 E-mail: 
felíratkozás leíratkozás

 Termék Katalógusby xGraFiX  
 Kerékpárok
 Kerékpár alkatrész
 Kerékpár kiegészítők
 Kerékpáros ruházat
 Szállítás - Tárolás